نویسنده:آیت الله ابراهیم امینی
از منظر امام راحل، نماد ارزشمند و بسیار روشن زن در جامعه اسلامی، زنی است که در براندازی رژیم شاه و پس از آن در مراحل تصویب و تثبیت جمهوری اسلامی نقش ارزنده داشته است.
الگوی زنان از دید امام
الگوی زنان از دید امام از منظر رهبر فقید انقلاب، حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)و نیز حضرت زینب(علیه السلام)الگوهایی برازنده و فراگیر هستند، که زنان مسلمان باید در تمام زمینهها از آنان پیروی کنند، زیرا آنان کسانیاند که هویت انسان در آنها جلوهگر است. آنها زنانی هستند که افتخار خاندان وحیاند و چون خورشیدی بر تارک اسلام میدرخشند. حضرت زهرا(س) زنی است که فضایل او همتراز فضایل بینهایت پیغمبر اکرم(ص) و خاندان عصمت و طهارت(ع) است. زنی که هر کس، با هر بینش، در باره او گفتاری دارد، ولی از عهده ستایش او برنیامده است.
زن و فعالیتهای سیاسی ـ اجتماعی
امام زنان و بانوان ایران را شیردلانی میداند که با همت والایشان اسلام از قید اسارت بیگانه بیرون آمده است. ایشان بانوان را خواهرانی محترم، عزیز و شجاع میداند که دوشادوش مردان پیروزی را برای اسلام بیمه کردهاند. امام از تظاهرات پرشور و پشتیبانی زنان از اسلام، که با فرزندان خردسال خود به خیابانها آمدهاند، تشکر میکند و آرزو دارد خداوند و امام عصر(ع) از آنان راضی باشند. امام خمینی، زنان را رهبر نهضت و خود را دنبالهرو و خدمتگزار بانوان میداند.. امام، بویژه بانوان و همسران منتسب به بیوت علما و فضلا را شایسته حفظ اهداف اسلام میداند و آنان را همچون بیت نبوت میانگارد.
رهبر انقلاب معتقد است: زنان در نهضت سهم بسزایی داشتند و در همه جا کمک کردند و پیشوا بودند و موجب تقویت قدرت مردان شدند. امام اذعان میدارد زن باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کند، و عنایتی که اسلام به زنان دارد، بیشتر از عنایتی است که به مردان دارد. امام، حق زنان را در نهضت بیشتر از مردان میداند.
وی حضور و دخالت زنان در امور سیاسی را لازم میداند و معتقد است: برای حفظ جامعه این امر واجب است. امام این اعتقاد را برگرفته از اسلام میداند و میفرماید: «زنها هم باید در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، هم دوش مردها باشند .رهبر انقلاب آگاهی و نظارت زنان در امور اجتماعی و سیاسی را لازم میداند و از آنها میخواهد در این مسایل اظهارنظر کنند. امام خمینی به زنان ایران افتخار میکند، زیرا آنها بزرگوارانه در مقابل رژیم ستمکار سابق و پس از آن در مقابل ابرقدرتها و وابستگان آنان در صف اول ایستادگی و مقاومت کردند؛ آنچنان که در هیچ عصری چنین مقاومت و شجاعتی از مردان ثبت نشده است.
امام فداکاری زنان بزرگ ایران در جنگ تحمیلی را اعجابآمیز میداند و قلم و بیان را از ذکر آن ناتوان، بلکه شرمسار توصیف میکند.ایشان از زنان میخواهد مردان و دولتمردان را هدایت و نصیحت کنند و ناصحان خوبی برای جامعه باشند.
امام معتقد است زنان در انتخاب فعالیت و سرنوشت و همچنین پوشش ـ با رعایت موازینی ـ آزادند. ایشان ملتی را که بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامیاند، آسیبناپذیر میداند. ملتی که بانوانش در میدان جنگ با ابرقدرتها و مواجه شدن با قوای شیطانی، قبل از مردها حاضر شدهاند، پیروز خواهد شد. ملتی که شهید ـ هم از بانوان و هم از مردان ـ دارد و مردان و زنانش شهادت را طلب میکنند، آسیبناپذیر خواهد بود.
بانوان و مسایل علمی ـ فرهنگی
امام خمینی، فهم مسایل و رشد بینش ملت را میستاید و زنان را که در گذشته از همه حقوق اجتماعی محروم بودند، ولی اکنون بحمداللّه به گونه شایسته و با حفظ موازین شرعی وارد و آگاه به مسایل علمی ـ فرهنگی گردیدهاند و دارای درس و تبلیغاتند، شایسته چنین وضعی میداندایشان معتقد است تعلیم و تربیت و تبلیغ بانوان، امری است که در انقلاب تحقق یافت، و گرنه برای بانوان هیچ حقی قایل نبودند که حتی در مجمعی ده نفره وارد شوند و مسأله علمی یا عقیدتی بگویند، ولی اکنون با حفظ موازین اسلامی میتوانند در همه جای کشور و خارج از آن تبلیغ کنند.
زن و مسایل اخلاقی ـ تربیتی
امام، خیرخواه بانوان است و نمیخواهد آنان به فساد کشیده شوند و ملعبه و بازیچه دست جوانهای اراذل باشند. امام توصیه میکند زنان از راههای انحرافی، که جوانان را به فساد میکشاند برگردند. ایشان زن را مبدأ همه سعادتها و خیرها میداند و معتقد است: زن، انسانی بزرگ و مربی جامعه است.
الگوی فرهنگی
کسی که در این زمینه میتواند اسوه و نمونه باشد، باز سیده نساء دو عالم است. او است که دانشمندی والا است و دارای مصحفی است که پیام وحی در آن است. اگر تناسب روحی آن حضرت و جبرئیل ـ که روح اعظم است ـ نبود، هیچ گاه بانویی شرافت دریافت پیام غیبی را نداشتگاه باب شهر علم (امیر مؤمنان(ع)) برای اثبات سخن خود به گفتههای فاطمه استشهاد میکرد،زیرا سخنان وی برگرفته از نور علم بود. روایت کردهاند:
روزی زنی خدمت ایشان رسید و سؤالاتی چند ـ پشت سر هم ـ پرسید. گستره سؤالات وی چنان بود که خود شرمنده و خجل شد؛ مبادا دختر پیامبر اسلام را خسته و به زحمت انداخته باشد! از اینرو درنگ کرد و گفت: بیش از این شما را به زحمت نمیاندازم. حضرت فرمود: من از طرف خدا مأمورم به پرسشهای تو پاسخ گویم و برای هر جواب مزدی از خدا بگیرم که اگر بین زمین و آسمان را پر از مروارید کنند، باز آن مزد و پاداش پرارزشتر است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر